Tuus
Modelbouwmagazine / Modelbrouwers Actie   allekabels.nl  
 
 
  Modelbouw woordenboek A tot Z   Modelbrouwers.nl winkel Winkel   Tips en trucs Tips en trucs   Facebook Organisatie   Facebook Club   Volg ons Twitter   Modelbrouwers YouTube-kanaal YouTube
Het is nu zo 25 jul, 2021 15:12 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 8:33 am 
Offline
Moderator met vakantie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 aug, 2005 23:22 pm
Berichten: 4969
Woonplaats: Brunssum
9 juni landelijke verkiezingen

Wij modelbouwers zijn eigenlijk een grote groep als los zand bij elkaar geveegde individualisten. We hebben dezelfde belangen, verlangens en tekortkomingen en toch laten wij ons iedere keer weer in de maling nemen, delven we het onderspit.

Daarom is er nu de partij Modelbouw Belang (MBB).
Wij komen op voor de het ondergeschoven kindje dat modelbouwen heet. De eenzaam op zijn hobbykamertje zwetende en hard zwoegende modelbouwer dient een (bij voorkeur natuurlijk meerdere) vertegenwoordiger(s) te hebben in politiek Den Haag.
Ons partijprogramma is redelijk kort, en dient slechts een belang. Het belang van de modelbouwer. Onze tijd is te kort om over andere wereldproblematiek te discuteren, die tijd kunnen wij beter aan het modelbouwen zelf besteden.

Daarom:

*Een gesubsidieerd verenigingsgebouw voor ontheemde modelbouwers in alle gemeentes boven de 10.000 inwoners.
Valt jouw gemeente buiten deze regeling, dan heb je vrijstelling van openbaar vervoer om toch tot het dichtst bij gelegen verenigingsgebouw te komen.
Vanzelfsprekend zijn deze gebouwen vierentwintig uur op zeven dagen geopend voor elke modelbouwer.

*Modelbouwers met een vaste volledige baan (40 uur per week) mogen per maand 20 uur betaald verlof opnemen om aan hun modelbouw hobby te besteden. Part timers mogen navenant hun gewerkte uren verlof opnemen. Werkloze modelbouwers dienen als vrijwilliger met behoudt van uitkering de verenigingsgebouwen voor modelbouwers te beheren tot ze een vaste baan gevonden hebben.

*Modelbouwers die aantoonbaar meer dan vijfhonderd euro per maand aan hun hobby spenderen hebben recht op begeleiding om weer op een normaal bestedingsniveau te komen, zonder dat hun bouwgemiddelde hierdoor in problemen komt.

*Het gebruik van milieu vriendelijke verven en oplosmiddelen zal gesubsidieerd worden. Milieu belastende verven en oplosmiddelen zullen met een toeslag worden bezwaard. De opbrengst hiervan zal naar de verenigingsgebouwen voor modelbouwers gaan, en worden besteed aan afkick programma’s voor aan Revell Glue verslaafde modelbouwers.

*Onze partij pleit ervoor dat elke modelbouwer een airbrush dient te bezitten (eventueel door middel van subsidies) en hiermee op een acceptabele wijze mee om kan gaan. Om dit te kunnen naleven zal er een soort van modelbouwpolitie in het leven worden geroepen die ook kan bemiddelen bij eventuele andere geschillen tussen modelbouwer en overheid. In het voordeel van de modelbouwer zal het streven zijn.

*Eigenaren van een fysieke modelbouwwinkel kunnen een beroep doen op de speciaal hiervoor ingestelde huursubsidie, om het exploiteren van hun kraam rendabel en betaalbaar voor de modelbouwer te houden.

*Er komt een aparte uitzendfrequentie vrij voor de niet commerciële omroep Modelbouw.tv.
Deze aan de MBB gekoppelde omroep zal uitzendingen verzorgen die ervoor zorg dragen dat modelbouw als hobby nog meer geaccepteerd zal worden. Tevens zullen de programma’s van Modelbouw.tv een educatieve inhoud hebben ten aanzien van onze mooie hobby.
Modelbouwwinkels, producenten en andere aan de hobby verwante commerciële instanties kunnen hier tegen gereduceerd tarief reclame boodschappen uitzenden.

*Modelbouwen is van een algemeen nut. Iedereen moet de mogelijkheid en de financiële armslag hebben om zich met deze hobby bezig te houden cq zich erin te verdiepen.

*Ondanks dat wij voorstander zijn van privatisering, zijn wij van de MBB partij van mening dat het in ons aller belang is dat de Revell fabriek in handen van de Staat terecht zal komen.
Na een grondig traject van verherorganiseren is het onze insteek dat de Revell fabriek modelbouwdozen gaat produceren met een extreem goede pasvorm en een extreem betaalbare prijs met als doel de drempel om aan onze mooie hobby deel te nemen voor modelbouwnoobs grondig te verlagen.
Wanneer deze verherstructurering een feit is zal de Revell fabriek weer privaat eigendom worden, echter om de kwaliteit te waarborgen zullen wij hier strikte eisen aan stellen.

*De btw op modelbouwgerelateerde artikelen dient verlaagd te worden van 19% naar 5%.

*Om speculeren met oude “waardevolle” modelbouwdozen door zogenaamde tweede hands handelaren te voorkomen en te ontmoedigen mag er op de tweede hands markt voor dergelijke “waardevolle” modelbouwdozen niet meer dan 1,5x de destijds geldende winkelverkoopprijs gevraagd worden.
Onze cijfertjes commissie zal te zijner tijd een lijst publiceren die alle modelbouwpakketten en hun prijzen zal omvatten en die op regelmatige basis zal worden ververst.

*Modelbouwen dient vanaf de basisschool een vast vak te zijn om de ontwikkeling van onze jonge medeburgers al op vroege leeftijd te bevorderen. Op het voortgezet onderwijs zal modelbouw ook tot een vast examenvak behoren. De exameneisen zullen te zijner tijd nog gepubliceerd worden.

*Wanneer een modelbouwer (m/v) in het huwelijk treedt zal in de huwelijkse voorwaarden worden opgenomen dat de partner hier te allen tijde rekening mee dient te houden. De hobby komt in de aangegane duurzame verbinding altijd op de eerste plaats. De modelbouwer kan zich bij de partner beroepen op:
-Het ontwijken van huishoudelijke karweitjes.
- Het recht op een eigen af te sluiten ruimte van minstens twaalf vierkante meter ten behoeve van de modelbouwhobby. Deze ruimte dient zich in de woonruimte of in de zeer directe nabijheid te bevinden.
-Het ontwijken van bezoek aan en van de schoonfamilie.
-Het recht om minimaal een keer per week een modelbouwwinkel te bezoeken met bijbehorend te besteden budget (minimaal 10% van het maandinkomen)
-Het recht om vakantiebestemmingen af te stemmen op de behoefte om referentie materiaal te verzamelen voor de modelbouwhobby.

*De partij MBB prefereert een partij te zijn die naar haar (potentiële) kiezers luistert, en ook daadwerkelijk wat met de aangebrachte ideeën wil gaan doen. Daarom hebben wij niet alleen jouw stem nodig, nee, wij willen ook jouw mening horen.
Laat het ons weten. Modelbrouwers.nl heeft voorzien in ruimte onder ons verkiezingspamflet om jullie ideeen te ventileren. Maak er gebruik van!!

Namens de partij MBB,

Lijsttrekker Bert.

Partij Modelbouwbelang: niet alleen passen, maar ook plakken!


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 9:30 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 12 jun, 2007 22:11 pm
Berichten: 130
Woonplaats: lelystad
Hey Bert,

Ik ga op je stemmen :brouw:

Jurgen

_________________
Als het niet meer lukt.....bouw eens wat anders.
http://www.modelbouwgilde.nl


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 9:32 am 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: do 26 jul, 2007 14:02 pm
Berichten: 587
Woonplaats: Maarssen
[snik, toet, prsst]*

(*kreten van een ontroerde Boonstra na lezen van de column van Bert)

Beste Bert,

Vanaf nu weet ik weer waar ik op 9 juni moet stemmen. Hoewel ik vermoedelijk eerst zal moeten afkicken in de Revell Glue Afkickkliniek, wil ik mij hierbij kandidaat stellen voor de ministerspost 'dioramabouwen met twee linkerhanden. Maar voor het zover is, mijn stem heb je Bert, BERT FOR PRESIDENT!!


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 12:36 pm 
Offline
Organisator groepsbouw
Organisator groepsbouw
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 28 sep, 2007 0:48 am
Berichten: 5503
Woonplaats: Ede
Van mij mag je premier worden!

Dave


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 13:24 pm 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: vr 23 sep, 2005 15:51 pm
Berichten: 987
Bert Best !!! MBB rules!!
Waar kun je posters krijgen voor achter je raam ? Die wil ik namelijk hebben.
MBB heeft absoluut mijn stem.

Groeten,
Asmodi :twisted:


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 18:26 pm 
Offline
Organisator groepsbouw
Organisator groepsbouw

Geregistreerd: ma 19 okt, 2009 20:04 pm
Berichten: 1811
Woonplaats: Drachten
Eindelijk eeen partij naar mijn hart! :D Vooral in deze punten kan ik me heel goed vinden:

*Modelbouwers met een vaste volledige baan (40 uur per week of meer) mogen per maand 20 uur betaald verlof opnemen om aan hun modelbouw hobby te besteden.
TOP! :brouw:
En dan met name dit:
*Wanneer een modelbouwer (m/v) in het huwelijk treedt zal in de huwelijkse voorwaarden worden opgenomen dat de partner hier te allen tijde rekening mee dient te houden. De hobby komt in de aangegane duurzame verbinding altijd op de eerste plaats.

Er is geen twijfel meer mogelijk; Bert for president!

_________________
Rock bottom is good solid ground, and a dead end street is just a place to turn around.


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: di 01 jun, 2010 21:44 pm 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 17 sep, 2006 22:28 pm
Berichten: 1827
Woonplaats: Sittard
Genosse ,

hiermee willen wij jou ook de ondersteuning toezeggen van jullie zusterpartij MBPD ( Modelbau Partei Deutschland).
Alleen samen zijn wij sterk, dus laat ons De Scale Modelers Internationale zingen ( vertaald dan wel):
Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in brouwers sfeer!
Revell Glue stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude kitjes van duister machten !
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
De koopspook heeft ons aangeraakt!

refrein:
Makkers, volgt getrouw,
Tot den strijd ons geschaard,
en de Modelbouw
Zal morgen heersen op aard.


De Brouwer verdrukt, de handleiding is logen,
De Tamiya leeft zelfzuchtig voort;
Tot 't merg wordt d' arme uitgezogen
En zijn behoefte is een ijdel woord
Wij zijn 't moe naar ander wil te leven;
Broeders hoort hoe de gelijkheid spreekt:
Geen Revell, waar de pasvorm is opgeheven,
Geen Koopspook, leert zij, waar budget ontbreekt.

refrein:
Makkers, volgt getrouw,
Tot den strijd ons geschaard,
en de Modelbouw
Zal morgen heersen op aard.


De Trumpeters door duivelse listen
Bedwelmen ons met Verdunner damp.
Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
Trekt de Kwasten ! Hier is uw kamp!
Gij die ons tot helden wilt maken,
O, Niet-Bouwers, denkt wat ge doet;
Wij hebben Airbrushes om hen te raken,
Die dorstig schijnen naar ons bloed.Go for It , Bruder!!
Gr
Helge :wink:

_________________
"Klotzen, nicht Kleckern!"
Hans Guderian


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: wo 02 jun, 2010 8:56 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 28 aug, 2007 22:27 pm
Berichten: 17450
Woonplaats: Hurdegaryp
Waarom staat deze partij niet op 'stemwijzer.nl'?

Nu weet ik nog steeds niet welke partij mij het beste past.

René

_________________
O.a. bezig met: Al mijn bouwverslagen mooi gebundeld ; Het grote Apache topic ; Smer 1:40 Fokker S-12 (PH-NDC) ; Sikorsky R-4; Wright Flyer


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: wo 02 jun, 2010 22:02 pm 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: ma 15 jun, 2009 19:12 pm
Berichten: 44
Woonplaats: Elburg
hee Bert.
Deze gaan we uitprinten en ophangen tijdens de 24 uur. :lol: :lol: :lol:

Groetjes Asmodien ( Rika )


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: column juni 2010
BerichtGeplaatst: do 03 jun, 2010 0:00 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 11 okt, 2006 14:06 pm
Berichten: 1833
Toch een beetje soft van de M.B.B.:

Citaat:
*Het gebruik van milieu vriendelijke verven en oplosmiddelen zal gesubsidieerd worden. Milieu belastende verven en oplosmiddelen zullen met een toeslag worden bezwaard. De opbrengst hiervan zal naar de verenigingsgebouwen voor modelbouwers gaan, en worden besteed aan afkick programma’s voor aan Revell Glue verslaafde modelbouwers.
wat mij betreft zou men modelbrouwers een 1 op 1 gesubsidieerde omruilactie moeten aanbieden. Elk potje verf met oplosmiddelen voor één watergedragen. In dat geval zouden veel modelbouwers soms tientallen (we koopspoken ons arm, al decenia lang!) potjes aqua-heuse kleurtjes op de planken hebben staan. Het recente subsidiemodel van de slooppremie voor automobielen kan hier naadloos worden toegepast met een licht gewijzigde benaming: koopspookpremie. De door de partij beoogde (tijdelijke) staatsovername van modelbouwfirma's als Revell is door deze omzetverhogende koopspookpremie overbodig.


Het is weer een hilarisch stukje van onze eigenste Nico Dijkshoorn. :lol:


easy rider Afbeelding


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
Privacy statement