Kit Reviews

Use the kit reviews to check if the kit you have your eye on is worth it! And, anyone can leave reviews for a kit, so don't forget to contribute back.

Home Add review
Find kits using the search form - all fields are optional.

Latest reviews

Mach2 - DC-9-30

2 sprues in wit met onderdelen
1 transparante sprue
2 decal velletjes
1 bouwtekening

Revell - Imperial Star Destroyer

Het model gaat naadloos in elkaar. Het model gaat dusdanig in elkaar dat onderdelen steeds over eventuele naden heen vallen, zodat een hele zuivere bouw ontstaat.
Qua film correctheid zijn er voldoende puntjes te vinden. Dit model zit tussen de ISD 1 en de ISD 2 in, maar als je echt film correct wilt zijn, is dit een zeer geschikte basis.
Er zitten geen decals in deze doos.

Voor mijn bouw heb ik gebruik gemaakt van detail sets van Green Strawberry (https://greenstrawberry.cz/) voor de verlichting en gedetailleerde hangaars. Daarnaast nog enkele kleine details die ik heb besteld bij Shapeways. (Verkopers: https://www.shapeways.com/shops/cosmosmodels en https://www.shapeways.com/shops/the-age-of-plastic)

ICM - Bücker Bü-131D Jungmann

Zeer zeer goed passende kit met makkelijk te bewerken zachter plastic (deed me denken aan de ICM 1/48 Mustang en Spitfire mocht je die ooit gebouwd hebben). Echt een kitje waar je onder het bouwen steeds meer plezier in krijgt. Er is ook best wat aftermarket beschikbaar. De instructie kunnen beter, soms lastig te zien hoe iets geplatst moet worden. M.n. de rigging is niet zo goes weergegeven maar er zijn foto's zat te vinden natuurlijk. Her een aardige walkarounds:

https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234964916-b%C3%BCcker-b%C3%BC-131-jungmann/
https://www.largescaleplanes.com/walkaround/wk.php?wid=189

Hobbycraft - fw 190f-2

inhoud is simpel
er missen dingen die wel op de tekening staan maar niet in de gietmallen zitten
decals zijn niet compleet er staan veel dingen op de tekening die niet op de decal vellen staan

bouwen is vrij makkelijk
pasvorm is oké

Italeri - Scania 164L Topclass

Een zeer complete en gedetailleerde set. Mooie decals.
Soms moet je wel wat aanpassen. Maar over het algemeen ben ik zeer over deze set te spreken.

Er staat 14+ op de doos en dat is ook zo. Ik heb vroeger veel modelbouw gedaan en ook ik moest soms echt goed denken en kijken en hier en daar aanpassen. Het op het laats verlijmen van de cabine met de kantelpunten heb ik niet gedaan. dan kan de cabine maar een heel klein stukje open. Nu til ik hem eraf als we meer willen zien.