Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Jelle en het dilemma van de twee bouwdoosjes
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=92&t=14276
Pagina 1 van 2

Auteur:  TheFlyingDutchman [ di 25 dec, 2007 10:57 am ]
Berichttitel:  Jelle en het dilemma van de twee bouwdoosjes

Jeej, het is 25 december! Dus mocht het pakketje open. En daarin zat niet 1, maar er zaten zelfs twee bouwdozen in!

Namelijk een Nissan Skyline uit de jaren '60, 1:32 van Arii. En daarbij een Il-2 met Luftwaffe decals 1:72 van een of ander dubieus merk waar ik nog nooit van gehoord heb. Anyway, ik ben er blij mee en ik vind deze hele actie met de Secret Santa ontzettend grappig :lol:

Ik heb uiteindelijk besloten om hier sowieso het verslag van de auto neer te zetten, en de Il-2 nog even te laten liggen. Omdat dit een bouwdoosje is waar nogal wat flash en opliggende paneellijnen opzitten, komt er best wel veel werk mee. Alleen maar leuk natuurlijk maar op het moment heb ik ook mijn handen vol aan de Lockheed Constellation (zie vliegtuigen civiel)

Foto's volgen nog, ik ben nu op de laptop bezig en daar heb ik zo snel geen bewerkingsprogje bij de hand.
En ooooh, wat zal mijn ontvanger toch gekregen hebben? :D

Auteur:  DanCooper [ wo 26 dec, 2007 1:31 am ]
Berichttitel: 

Zonder de foto's te zien zou ik toch opteren om eerst de IL2 te zien vorm krijgen :D
Ik bedoel hiermee, komaan zeg die auto, is gewoon een auto, maar de IL2 is wel DE Il2, het meest gebrouwde vliegtuig uit WOII, het vliegtuig der vliegtuigen, ook wel een vliegende tank genoemd :D

Auteur:  TheFlyingDutchman [ do 24 jan, 2008 22:23 pm ]
Berichttitel: 

Laat ik ook maar eens zien wat ik gekregen heb :oops:

In het doosje zaten:
Afbeelding

en een Il-2 maar zoals gezegd blijft die nog even in zijn doosje omdat het zo te zien geen kitje is dat je op een regenachtige middag in elkaar zet. Niet zozeer omdat hij zo uitgebreid is maar omdat er een hele hoop opliggende paneellijnen op liggen.... die ik er dus af wil hebben.


Goed, ik ga binnenkort maar eens aan de auto beginnen. Ik geloof dat het een Nissan is?

Een deeltje van de inhoud van de doos. De rubberen bandjes zitten er los omheen, de wielen moeten namelijk eerst nog afgewerkt worden.
Afbeelding

Ik moet nog even kijken hoe ik het ga doen met het chroom. Er zitten namelijk geen verchroomde delen in en ik ben nog niet zover dat ik met Alclad e.d. kan gaan spuiten.


EDIT: fotootje vergeten, alsnog toegevoegd

Auteur:  easy rider [ do 24 jan, 2008 22:48 pm ]
Berichttitel: 

Dat is een leuk kitje! :D
Daar is best wel wat van te maken. Maak je niet druk om Alclad II voor het chroom, in deze kleine schaal kom je weg met een mooie zilverkleur.
Andere zilver- en alutinten moet je dan ook een schaal "doffer" maken. :wink: (Maar daar zitten er niet al te veel van in het model geloof ik.)


Ik ben benieuwd, veel succes!


E.Z. 8)

Auteur:  RiksGewijs [ do 24 jan, 2008 23:12 pm ]
Berichttitel: 

Dat is toch wel weer een leuk wagentje zou ik zo zeggen, zit de motor enzo er ook bij? Dat is toch altijd wel een leuk stukje werk lijkt mij. (ik heb nog nooit een autotje gemaakt.) Maar het lijkt mij wel leuk om te doen. Zeker dit soort modelletjes.

Auteur:  TheFlyingDutchman [ do 24 jan, 2008 23:20 pm ]
Berichttitel: 

Ik deed vroeger ook nooit auto's, maar sinds ik eens een 1:24 Kever van Tamiya van iemand in mijn handen gedrukt kreeg (hij had hem nog op zolder liggen) vind ik 1:24 klassieke auto's ook erg leuk om te doen. Daar zitten wel complete ophangingen en motorblokken e.d. bij, dit kitje is redelijk simpel maar de schaal is dan ook 1:32. Dat is wel grappig omdat 1:32 binnen de vliegtuigmodelbouw een gangbare schaal is. Daar kan ik hem dus tussen zetten :P

Auteur:  autOverzicht [ do 24 jan, 2008 23:28 pm ]
Berichttitel: 

Vreemde schaal zég, toch voor deze wagen. Een Nissan Skyline, helemaal geen favoriet model van mij...maar toch ga ik dit brouwverslagje volgen.
Chroom kan je eventueel nabootsen met Bare Metal Foil, maar zoals easy rider al zei, een mooie zilverkleur kan hier ook soelaas brengen.

Succes.


Dirk

Auteur:  RiksGewijs [ do 24 jan, 2008 23:34 pm ]
Berichttitel: 

Citaat:
1:32. Dat is wel grappig omdat 1:32 binnen de vliegtuigmodelbouw een gangbare schaal is. Daar kan ik hem dus tussen zetten Razz


Dat zijn dan wel hele grote vliegtuigen dan denk ik. Maar het misschien ook wel leuk om er een klein diotje van te maken of zo. Ik weet niet of het mogelijk zou zijn. Maar het idee met een vliegtuig en een auto spreekt mij op zich wel aan. :lol:

Auteur:  TheFlyingDutchman [ vr 25 jan, 2008 9:15 am ]
Berichttitel: 

Haha, dat zou op zich wel grappig kunnen zijn maar ik ga het toch niet doen omdat vliegtuigen in 1:32 een stukkie groter zijn dan dit autootje. Dan gaat alle aandacht dus naar het vliegtuig uit en blijft het autootje in zijn schaduw hangen.. ik denk dat ik hem gewoon in de vitrinekast tussen de andere 1:32'ers ga zetten. Maar eerst nog maar eens bouwen 8)

Auteur:  TheFlyingDutchman [ ma 24 maart, 2008 14:56 pm ]
Berichttitel: 

Onder het mom van 'als niemand het doet doe ik het maar' hier zowaar een update. Ik had een tijdje geleden het interieur al gedaan, maar toen ben ik even gestopt omdat het airbrushen momenteel stil ligt bij mij. Omdat ik noodgedwongen buiten moet spuiten gaat het airbrushen dus niet, en als het een keertje droog is is het te koud waardoor de verf totaal niet pakt :?

Tamiya spuitbusjes kan ik wel in de schuur gebruiken dus heb ik uiteindelijk maar een spuitbusje blauw dat ik nog had gepakt en het autootje gespoten :P het zal waarschijnlijk niet de goeie kleur zijn voor een Nissan Skyline maar ach, het gaat om het idee toch? Ik vind het zelf wel een grappig kleurtje.
Het interieur moet ook nog een laagje mat krijgen zie ik nu.

De foto is wat wazig geworden, ik zal binnenkort betere maken.
Afbeelding


Overigens weet ik nog steeds niet zeker van wie ik dit pakje heb gekregen :lol:

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/