Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Ferrari F2003-GA, Michael Schumacher
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=80&t=9244
Pagina 1 van 4

Auteur:  dnerix [ di 27 feb, 2007 18:32 pm ]
Berichttitel:  Ferrari F2003-GA, Michael Schumacher

De introductie

Na de vele overwinningen met het jaar 2002 in het bijzonder, waarin Michael Schumacher het ene na het andere record aan flarden reed, was Ferrari bijzonder gemotiveerd ook in 2003 weer het kampioenschap binnen te halen. Een verbetering aan de auto van 2002 was niet echt nodig, dus zijn de veranderingen beperkt gebleven tot de aerodynamica, wat details en een nieuwe motor; de Ferrari 052 V10. In dit jaar reed Ferrari voor het eerst met de ronde vormen van de sidepots, de toevoeging GA bij de typebenaming was ter ere van Giovanni Agnelli, een toen onlangs overleden advocaat van de Scuderia Ferrari.

Met deze auto heeft Michael Schumacher in 2003 gewonnen in San Marino (maar dat was nog met de F2002 dus telt niet), Spanje, Oostenrijk en Canada. Deze opeenvolging werd verbroken in Duitsland op de Nürburgring, waarna het weer 4 races zou duren eer Der Michael zijn volgende overwinning zou pakken. Op Monza wist Schumacher weer de hoogste positie te behalen, dit herhaalde hij 2 weken later in Amerika.
De allerlaatste race; op Suzuka in Japan werd gewonnen door Rubens Barrichello in de andere F2003-GA, Schumacher eindigde dat seizoen met 93 punten en 2 punten voorsprong op Kimi Räikkönen..

Verder heeft deze auto in combinatie met Der Meister 3 x Pole Position behaald en was de combinatie goed voor 3 ronderecords.


De kit

Het betreft in deze een doosje van Revell.. nummertje 07240.
Het detail is matig, wat naar mijn mening wel een beetje goed gemaakt wordt door het schitterende decalvel met carbon-prints voor delen van de ophanging en vleugels. Hieronder enkele foto's:

De onvermijdelijke, lekker onhandige Revell-doos :P :
Afbeelding

De body; uit 1 geheel:
Afbeelding

De gietramen:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Dan nog wat bandjes en clear parts:
Afbeelding
Afbeelding

En het erg mooie decalvel:
Afbeelding

Deze kit gaat OOB.. met als enige mogelijke verschil de Marlboro decals.
Aangezien dit mijn eerste F1-autootje wordt op deze schaal vind ik het een erg mooi begin (bovendien heb ik het kitje dubbel :P ) en kan ik deze kit mooi als afleiding gebruiken voor de FXX, die in wat meer detail gestoken gaat worden.. :lol: .
Mijn bedoeling is om deze auto's "synchroon" te gaan bouwen.

~Erix

Auteur:  Bert Takken [ di 27 feb, 2007 20:18 pm ]
Berichttitel: 

Deze heb ik verleden jaar ook gebouwd als een oefening, leuke kit met weinig problemen. Aleen had ik volgens mij wat problemen bij inhangen van de motor en het goed uitlijnen van de sideskirts
Decla zijn best goed, hebben wel wat SOL nodig en vergeet niet van de draagarmen eerst de carbondecals te plaatsen en dan pas samenbouwen
Ik zal eens kijken of ik mijn topic terug kan vinden.........................................................Gevonden
BertUS

Auteur:  knutselsmurf [ di 27 feb, 2007 20:27 pm ]
Berichttitel: 

Mag ik vragen waar je die marlboro decals vandaan haalt?
Ik zit namelijk ook te denken om mee te doen met een F1 model. Het zal mijn eerste auto worden. Die maak ik nooit omdat ik altijd opzie tegen het maken/schilderen van het interieur (saai). Maar een F1 heeft geen echt interieur dus ik ga morgen even bij de modelbouw boer kijken of ze wat hebben. (wellicht de f2005)
Oh ja, van welke coureur wordt deze?

succes met deze F1

Auteur:  BBT [ di 27 feb, 2007 20:40 pm ]
Berichttitel: 

Heb deze ook gebouwd, en echt een leuke kit. Onderdelen, lijm verf en decals in de doos en schudden maar :lol:

Geweldige pasvorm!

Auteur:  dnerix [ di 27 feb, 2007 22:55 pm ]
Berichttitel: 

@ BertUS; bedankt ! Ik zou je alleen iets willen vragen: weet je nog of je eerst de sideskirts op de bodem geplaatst hebt en daarna de body er overheen ? Of heb je eerst de sideskirts gemonteerd aan de body alvorens het geheel op de bodem vast te zetten ? Dit natuurlijk i.v.m. de onvermijdelijke naad die ik weg zou willen werken..

@Knutsel; de decals komen van www.hiroboy.com ! Enne.. eerst de titel lezen he; of ik stuur je naar Gargamel :wink:

@BBT; dus als ik het goed begrijp hoef ik me eigenlijk helemaal niet zo druk te maken over die naad tussen de skirts en de body (op de side-pots zeg maar..).. nu weet ik waarom Revell die doosjes voortaan gebruikt.. beter te schudden dan eentje met deksel :wink:

Allemaal alvast bedankt voor zover !

~Erix

Auteur:  knutselsmurf [ di 27 feb, 2007 23:08 pm ]
Berichttitel: 

Citaat:
Enne.. eerst de titel lezen he


:oops:

Auteur:  Thegs [ wo 28 feb, 2007 19:38 pm ]
Berichttitel: 

En ook Erik spring in het diepe en wel met een F1 van de beste Ferrari coureur ooit :wink: . Ook hier heel veel succes toegewenst en bedankt voor het meedoen aan dit groepsproject!

Gerwin

Auteur:  schumi [ wo 28 feb, 2007 20:50 pm ]
Berichttitel: 

Erg mooie auto ,en een goede keus !! ook een erg goede introductie van dit stukje , complimenten 8)
Maak er een mooie auto van ( zo ver je een Ferrari niet mooi kan maken)

Auteur:  dnerix [ wo 28 feb, 2007 21:02 pm ]
Berichttitel: 

Dank je Schumi ! (haha hij zou het zelf eens lezen :P )

De beleefdheid gebied mij te zeggen dat ik erg veel informatie en voornamelijk betreft statistieken van deze website heb.. staat erg veel informatie op en is bovendien overzichtelijk neergezet..

Hopelijk brengt de V8 komend seizoen wat hij zou moeten.. een goed debuut voor Kimi (en hopelijk eindelijk een welverdiend wereldkampioenschap) en hopelijk wat meer podiumplaatsen voor Massa.

~Erix

Auteur:  Bert Takken [ wo 28 feb, 2007 21:29 pm ]
Berichttitel: 

uhhhmmm....volgens mij had ik eerst de bodemplaat en toen de skirts vast gezet, ik moest wel het een en ander plamuren aan de zij en voorkant van de radiatorinlaten staat mij bij
BertUS

Pagina 1 van 4 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/