Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Reinigen/ontvetten...
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=53764
Pagina 1 van 1

Auteur:  chris-de-graaf [ do 25 maart, 2021 11:40 am ]
Berichttitel:  Reinigen/ontvetten...

Beste mensen,

Ongetwijfeld staat het antwoord op mijn volgende vraag ergens in een hoekje van dit forum verborgen, maar om mezelf enorme zoektijden te besparen stel ik hem hier maar gewoon...

Ik ben afgelopen jaar bezig geweest met het spuiten van een kap van een modellok. Daarvan zijn vrijwel alle kleuren inmiddels aangebracht en dat is allemaal (met wat omwegen) goed gegaan. Aangezien ik spuitwerk buiten doe is dat alweer een aantal maanden geleden. Nu moet ik nog wat klein spuitwerk verrichten, waaronder - na aanbrengen van opschriften - een vernislaag. In de tussentijd is de lokkap wat verstofd en hoewel ik de kap steeds met een schoon stuk keukenrol heb vastgepakt, kan ik niet garanderen dat deze nog steeds vetvrij is.

Nu mijn vraag: waarmee ontvet ik deze kap? Normaal (maar dan is hij nog helemáál niet gespoten) doe ik dat in een sopje, maar aangezien nu het meeste verfwerk al gebeurd is lijkt me dat geen optie. Wat bevelen jullie me aan? Alcohol? Iets anders? Het gedane spuitwerk is gebeurd met Revell- en Revell-achtige verfjes.

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Groetjes,
Chris

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/