Tuus
Modelbouwmagazine / Modelbrouwers Actie   allekabels.nl  
 
 
  Modelbouw woordenboek A tot Z   Modelbrouwers.nl winkel Winkel   Tips en trucs Tips en trucs   Facebook Organisatie   Facebook Club   Volg ons Twitter   Modelbrouwers YouTube-kanaal YouTube
Het is nu za 04 dec, 2021 7:26 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 511 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 30 jan, 2009 23:24 pm 
Offline
Admin
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 22 apr, 2006 16:38 pm
Berichten: 8745
Woonplaats: Utrecht
Om de boel terug overzichtelijk te maken is hier een nieuw topic, het oude topic staat op slot en vind je hier terug.

CommDante was mij voor met het samenvatten, bij deze dan ook een niet minder dan terecht dankwoord en vermelding.


Algemene Q&A:

Ik heb besloten een airbrush te kopen, waar moet ik aan denken/opletten?
(Staat in eerste post, zou je al gelezen moeten hebben.)

Wat is het verschil tussen single- en dualaction?
Dit heeft te maken met het "pookje". Bij single bedien je alleen de hoeveelheid lucht. Met dual kan je beide tegelijk en onafhankelijk vanelkaar bedienen. Hierdoor kan je veel uitgebreidere overgangen e.d. maken. Single wordt over het algemeen alleen aanbevolen als je alleen simpel gebruik wilt gaan maken en minder geld ervoor over hebt.

Tip: Sommige mensen raden aan om eerst een single te nemen doordat dit makkelijker wennen is. Echter, als je een dual compleet indrukt heb je nagenoeg hetzelfde resultaat en ben je uiteindelijk minder kwijt als je later geavanceerdere effecten wilt cre-eren.


OK, H&S is dus erg aanbevolen, maar wat is het verschil tussen Ultra, Evo, Evo Silverline en Inifity?
Kwaliteit en spuit-ervaring schijnt/blijkt over het algemeen hetzelfde te zijn. Ultra zou iets stugger te bedienen kunnen zijn (kan voor- en nadeel zijn).
Ultra is een goedkoop (maar geen duurkoop ;) ) instapmodel met een stuk minder uitbreidings onderdelen en heeft geen "end piece with adjustable paint control" optie. Oftewel je verf-menging kunnen begrenzen. ~70 euro
Evolution is wellicht het meest bekend. Erg veel opties en zo'n beetje overal wel als #1 geprezen. Wordt vervanger door de Silverline reeks. ~ :?
Evolution Silverline is de opvolger van de Evo en heeft als "extra" een "end piece with adjustable paint control" er al bij. Model ziet er ook iets anders uit. Alle opties van Evolution zijn erbij te gebruiken. Deze heeft ook teflon ringen en dus met diverse oplosmiddelen te gebruiken. ~115
Infinity is de nieuwste telg van de serie met extra snufjes.
Persoonlijk iets teveel, maar wellicht kunnen meer ervaren mensen hier meer over vertellen?
Harder & Steenbeck homepage ... info over alle uitbreidingen/opties e.d.


Revell/badger ervaringen?
Deze zijn over het algemeen hetzelfde.
Revell kitjes (de goedkope iig) zijn leuk als instap om te kijken of het wat is e.d. Je zal waarschijnlijk al snel iets beters willen tenzij je eigenlijk een soort airgun zoekt. Met afplakken kan je dan ook al snel wat camoflage maken. Denk wel snel meteen aan een compressor ... als je 10 bussen verder bent had je er al zo'n beetje eentje kunnen hebben. ;)
De duurdere/master e.d. kits zijn nagenoeg identiek aan Badgers.


Welke merken (voor airbrushes) moet ik absoluut niet nemen?
Black Bull - Dit was vroeger een goed merk, maar veel retailers willen/durfen het niet meer (te) verkopen.
Aztek - Ikzelf heb voornamelijk alleen maar slechte dingen hierover gelezen (op engelse/niet-nederlandse sites meer als Black Bull eigenlijk), maar sommige zijn er hier best blij mee.


Wat is nu beter? Onder- (suction), boven (gravity) of zijkant(suction and gravity)?
Hangt er erg van wat je wilt ... over het algemeen is voor "klein" werk een bovencup het handigst gezien er dan minder verf verloren gaat. Voor groter werk is een ondercup juist weer het handigst gezien je makkelijker van potje kan verwisselen en je verf in het potje kan bewaren.
Zijkant zit er een beetje tussen in en vinden sommige relaxter omdat je zichtveld minder gehinderd is. Met een kleine cup heb je hier bij de andere echter weinig last van.
Zijkant kan makkelijker zijn als je soms ergens ondersteboven moet werken (of liever ligt te werken ;) )
Voor alle varianten zijn er naar mijn weten cups en potjes verkrijgbaar voor omgekeerd effect (bv hangend potje voor gravity aansluiting), zolang ze maar verwisselbaar zijn.


M'n verf valt/drupt vaak uit m'n "gravity-cup" door ...
Koop een dekseltje voor je cup ;)


Welke grootte qua naald e.d. heb ik nodig?
(Maten zijn gegokt, is voor meeste merken anders...puur indicatie)
0.15 / 0.20 - Klein effecten (0.5 mm - 1.5 cm)
0.30 / 0.35 - Middel effecten (1.5 mm - 4.5 cm)
4.00 / 5.00 - Grote effecten (5 mm - 10 cm)


OK, ik heb niet veel geld en zoek een leuk, maar toch degelijk compressortje
Tsja, hier zit eigenlijk het grootste struikelblok voor de meeste mensen. Die dingen zijn gewoon duur. Bespaar hier dus niet teveel op, want als je die moet vervangen ben je NOG meer kwijt.
compressors met een membraan wordt over het algemeen afgeraden daar ze voor een pulserend effect zorgen. Echter, doormiddel van een compressievat valt dit op te vangen. Zorg altijd dat je minstens een luchtfilter en waterafscheider hebt. Zo krijg je geen troep door je spuit heen dat niet alleen je werk, maar ook je spuit zelf kunnen beschadigen.
Hier aanbevolen zijn:
-G"ude Airbrush Compressor ~90-120 euro
-Revell Compressor 39137 "Standard Class" ~169 euro
-Black Bull Piston Compressor BC-23MT3 met tank ~130 euro
-EuroTec 20A ~330 euro
-Euro-Tec 10A membraancompressor ~169 euro

Moet je een compressievat ontluchten omdat 'ie anders exploderen kan?
Inderdaad, de tank moet na gebruik steeds ontlucht worden, maar niet om het feit voor ontploffingsgevaar, of zozeer om condensvorming, want dat onstaat sowieso hoor.

De reden is echter, dat er in die compressor een membraan zit, dat zich naarmate de druk hoger word opspant.
Bij het airbrushen ontspant dit membraan zich steeds om toe te laten dat de compressor terug aanslaat om terug op druk te komen, men kan ook spreken van een soort terugslagventiel.

Indien je de luchttank niet ledigt bij béeindiging van het spuitwerk, zal de mebraan opgespannen blijven, en zo zeer snel slijtage vertonen, met een vroegtijdig defect tot gevolg.

Greetz

Danny
-Pegasus


(Ik weet dat links opzich niet mogen ivm reclame .. maar deze zijn al eerder vermeld en met meer als 3 is het geen reclame meer, toch? Zo niet, verwijder volgend stuk ;))
Interessante sites (Let op: Sommige Gude hebben andere naaldsetjes 0.2 tot 0.5 meen ik):

http://www.airbrush-services-almere.nl
Hoor niks dan goeds over deze site/winkel. Je kan er makkelijk langs gaan om de spuitjes uit te proberen. En advies en service schijnt subliem te zijn.

http://www.ebay.nl
Zoeken op airbrush compressor. Goede plek om Gude Compressors te vinden.

http://www.louistools.de/catalog/
Duitse winkel met Gude compressor set

http://www.hermanbuitelaar.nl
Heeft de Gude compressor set

http://www.macaja.nl
Shop met airbrushes en compressors e.d.

http://detectorshop.nl
Shop met airbrushes en compressors e.d.


Links voor overige handige info:
http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/vi ... 056#354056
Paar posts over spuitmaskers (ook volgende pagina lezen ;) )

http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/vi ... hp?t=11853
Spuitcabine How to - by MCRoadkill

http://www.howtoairbrush.com/
Veel info voor beginnende airbrushers. Oefeningen om controle te krijgen met je airbrush en "pointers" om te onthouden zoals onderhoud e.d.

Credits gaan uiteraard ook naar de personen die antwoorden gepost hebben in de vorige topic.


Voor de volledigheid ook nog even de post van Pegasus:
Pegasus schreef:
Hoi iedereen,

ik denk dat we eigenlijk heel kort kunnen zijn in de vraag, welke airbrush is nu qua prijs-kwaliteit de beste, en dat is nu gewoon een persoonlijke smaak.
Voor diegene die bekend zijn met airbrushes, is de keuze denk ik wel heel makkelijk, hoewel er toch een aantal merken zijn die in hoogwaardigheid aan elkaar kunnen tippen.
Ik denk dan met name aan: H&S, Paasche, Richpen, Holbein en Olympos.
Deze merken staan in hoog aanzien in de foto-retouche wereld en airbrush wereld, en hun top modellen zijn dan ook echte pistolen die topkwaliteit afleveren.
vele factoren geven vaak de doorslag als het aankomt op de aanschaf van een airbrush.
Voor zij die er in bekend zijn vaak een koud kunstje, maar voor diegene die nog nooit een airbrush gehad hebben vaak een hoop frustratie.

Ik bv. ga mij een nieuwe airbrush aanschaffen, dit zal dan mijn vierde worden, maar waar heb ik nu concreet op gelet.

Eerst en vooral kijk ik wat er beschikbaar is op de markt, ik zet mijn noden op een rijtje, en besluit hieruit dat ik een high-end airbrush zal aanschaffen, dat betekent meteen ook de duurdere klasse.
Daarna kijk ik wie er in mijn buurt wat verdeeld, en of er gemakkelijk aan wisselstukken kan geraakt worden en uiteindelijk bekijk ik via het internet de commentaren van gebruikers.
Het moet er eentje zijn met een 0.2 m/m en een 0.3 m/m nozzle, en uiteindelijk valt mijn keuze op de H&S Infinity two in one.

Makkelijk nietwaar, maar wat doe je alsje er zelf niks van af kent.

Eigenlijk is het heel simpel: 1). je bekijkt je noden, spuit je alleen monotome kleuren op je model, en speelt geld een rol, dan ga je voor een single action (wat ik toch wel moet afraden).
Ga je echter camo, pre-shade, en andere detail's spuiten, dan zul je een dual action nodig hebben, wat meteen ook een stuk duurder uitvalt.
2). Je kiest bv. een dual action, ok, ga je een bottom feed of gravity feed nemen, gravity feed is naar mijn mening steeds de beste keus.
3). Over het algemeen mag je stellen dat een airbrush met een 0.2 m/m nozzle bedoeld is voor het fijnere werk, 0.3 m/m geeft je meer de vrijheid om breder gamma te spuiten, maar de zeer fijne detail's zal je moeten laten varen.
Probeer dus een airbrush aan te schaffen waar steeds twee types nozzles voorzien zijn, of tenminste de voorziening ervoor hebben.

Nu het merk: met de H&S reeksen kan je niet missen, die zijn gewoonweg steengoed, laat ons maar gerust zeggen dat dit Duitse topkwaliteit is van de bovenste plank.
De rest loopt mee met de kudde, maar, wisselstukken voor bv. Paasche en Richpen zijn moeilijk aan te geraken, althans wat vlaanderen betreft.

Badger en de Revell airbrushes (dit zijn dus gewoon Badgers), vind ik persoonlijk niet zo goed, maar nogmaals das persoonlijk omdat ik er zelf geen goede ervaringen mee heb gehad.

En dan een buitenbeentje, de Aztek van Testors, ik moet toegeven, ik heb deze airbrush ook onder de loep genomen, maar de nadelen wegen duidelijk meer dan de voordelen, simpel gezegd, je valt ervoor, of niet.

Algemeen kan men stellen dat meer dan 80% van de mankementen te wijten zijn aan onzorgvuldig gebruik van de airbrush, m.n. het reinigen blijkt steeds toch de grote boosdoener te zijn.

Dit gezegd zijnde hoop ik dat ik toch op vele vragen, die steeds terugkomen een antwoord heb kunnen geven.

Greetz

Danny

_________________
Afbeelding
Chat! - Awards - Mijn verslagen
MB GitHub: Afbeelding Afbeelding


Laatst bijgewerkt door BBT op za 23 mei, 2009 1:45 am, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 0:44 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 02 dec, 2004 15:18 pm
Berichten: 11777
Woonplaats: Eibergen
Mischien een aanvulling,

Op de Ultra passen alle onderdelen van de gewone Evolution en ook passen de onderdelen zoals naalden op de Infinety.

Gravity is beter ( niet echt merkbaar) omdat de verf constand word aan gevoerd.

Het pookje heet gewoon trigger en in goed Nedelands trekker.

Dan rest mij nog Danny te bedanken voor deze uitleg.

Ron

_________________
photo 546918


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 1:55 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 11 okt, 2006 14:06 pm
Berichten: 1833
Door de vele bomen het bos kunnen zien...Afbeelding

Er is inmiddels zoveel over geschreven en gezegd dat het zelfs een ervaren airbrusher soms duizelde.
Vele nieuwe lezers zullen dankbaar zijn voor deze samenhangende opsomming.


E.Z. Afbeelding


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 3:14 am 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: vr 30 jan, 2009 17:52 pm
Berichten: 9
Ronald Kok schreef:
Mischien een aanvulling,

Op de Ultra passen alle onderdelen van de gewone Evolution en ook passen de onderdelen zoals naalden op de Infinety.
Ron


Hmm, ik zal je hierin toch tegenspreken. Er past aardig wat op, maar blijkbaar niet alles?

Bronnen:
http://www.harder-airbrush.de/english/ultra_02.html
algemeen ultra onderdelen/aanvullingen

http://www.harder-airbrush.de/english/d ... a_engl.pdf
ultra onderdelen/aanvullingen per artikelnummer

Beide van orginele homepage :?

Graag een antwoord. Ik zou het mooi vinden als je het kon tegenspreken (met bronvermelding uiteraard), dan hoef ik niet meer zoveel na te denken over welke ik wil!


Met Gravity bedoel je de Grafo? Heb je daar persoonlijke ervaring mee, of iets wat je ergens gelezen hebt oid. Zoja, bron graag.
Fijn dat er eindelijk iets anders dan "de standaard meuk" wordt toegevoegd. Ben erg benieuwd. Meer info/ervaring is altijd beter :)


Edit: Toevoeging aan OP!

Oh ja, er was nog een leuke tip over je air-can/bus in water te zetten.

Luchtfilter/water filter ... is dat nou echt nodig?
Luchtfilter is om stofdeeltjes e.d. uit je perslucht te halen. Ik persoonlijk zou het niet zo fijn vinden als er stof/andere troep in de lucht in m'n airbrush zou komen met bar x, langs een naald met een punt van een deel van milimeter (met NOG meer druk door de verf Confused ) en daarna op m'n werkstuk.

Waterfilter is om condensatie die door de luchtdruk ontstaat uit je perslucht te halen. Zonder zou je dus extra waterdruppeltjes door je gemengde-verf krijgen: druiping op je werkstuk.

Werkt ook wel zonder, maar zou het niet aanraden. Sommige raden zelfs een dubbele luchtfilter in dit humide landje aan. In "lucht-droge" gebieden is het niet echt nodig las ik ergens ... Maar ja, precies weet ik het niet. Wellicht iemand die het kan bevestigen danwel ontkrachten?

Volgens mij had ik het van http://www.howtoairbrush.com . Wellicht krijg je daar een duidelijker antwoord dmv voorbeelden e.d.

Maareh, waarom de vraag? Ik heb alleen de kleine compressoortjes gezien zonder lucht e waterfilter.
Enne: hoe meer vragen, hoe beter "de samenvatting" wordt en hoe meer profijt iedereen dus heeft. Maar toch bedankt, FAQ/Q&A listing vind volgens mij iedereen erg prettig, bovendien vind je zo sneller iets terug als een soort verslag oid wat je helemaal moet doorlezen. Smile

Misschien nog een index erbij? Razz


edit:
Yep, waterfilter stond daar ... en meteen m'n antwoord ^_^

http://www.howtoairbrush.com/airbrush_compressor.htm
Info over termen omtrend compressors e.d.

http://www.howtoairbrush.com/compressor ... ushing.htm
Soorten compressors besproken.

Lijkt er dus op dat zolang je geen membraancompressor hebt het, op het geluid na, nagenoeg niet uitmaakt welke compressor je hebt. (Hou wel druk (bar / psi / kg/cm) en l/min in de gaten, afhankelijk wat je ermee wilt. Voor textiel/dikke verf e.d. heb je daar nogal wat voor nodig.)

Interessante sites (Let op: Sommige Gude hebben andere naaldsetjes 0.2 tot 0.5 meen ik):

http://www.artobi-airbrush.be/
Goedkope airbrush winkel ... gaarne ervaringen, ziet er nogal vaag uit imo ...

5. De goederen worden vervoerd op kosten en op risico van de koper.
(Er is geen 4. :? Algemene voorwaarden!)

Ervaringen?

Airbrushproblemen
http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/vi ... php?t=1058
36 pagina's ... vast wel een leuke samenvatting waard. Leuk project terwijl ik wacht tot ik besloten heb tot welke en wanneer m'n airbrush/compressor-setje binnen komt. Helpen/me voor zijn mag naartuurlijk altijd :P )



@Ron
Die "guide" van Danny staat er al minstens een aantal maanden!

@E.Z.
Bedankt ... hopelijk wordt er in de toekomst nog meer aan toegevoegd :)
Wel tof om gewaardeerd te worden om 70 pagina's een beetje samen te voegen ... zelfs een nieuw topic :) Maar de echte credit, de meeste credits gaan naar alle trouwe posters die het me mogelijk maakte deze "uitslag/conclusie" te maken imo.
http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/vi ... php?t=3344
Voor de mensen die alles liever nalezen. ;)


"Als ik studeerpauze neem, dan kopieer ik de berichtjes naar daar en gaat de boel hier op slot Wink
Volgende week ga ik mij denk ik eens bezig houden met die topics wat uit te mesten en de essentie apart te plaatsen."
-BBT
http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/vi ... hp?t=20428

Vriendelijke herinnering :twisted:

Citaat:
inderdaad. een mooie en duidelijke toelichting, txs

Tja, sommige mensen grommen van "kijkt daar es", andere mensen geven een zeer duidelijke bruikbare uitleg en info....

Ikzelf (en 'k zal wellicht niet de enige zijn) prefereren de tweede soort mensen.....
Persoonlijk boeit modelbouw mij al meer dan 30 jaar en nog ben ik blij adequate uitleg te krijgen en/of lezen, dus nogmaals txs!

Mvg,
Skyfanaat

Org post
WOW, echt 1 van de fijnste complimenten (en de beste post waarin ik me kan vinden qua grommen etc) die ik in jaren heb gehad (ookal is het maar deels naar mezelf). Ik zou vereerd zijn als je er iets aan kon toevoegen ;) (En eenieder dit dat in de toekomst leest zal je dankbaar zijn :P )

EDIT:
WTF :? omgbbqsauce ... Euro-tec en aero-pro zijn van H&S?
http://www.harder-airbrush.de/english/k ... or_01.html


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 12:31 pm 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: ma 20 nov, 2006 1:08 am
Berichten: 572
Citaat:
Dan rest mij nog Danny te bedanken voor deze uitleg.


geen dank Ron, is met veel plezier gedaan hoor, hopelijk kan het veel mensen helpen met hun soms wel moeilijke keuze.

Greetz

danny


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 12:40 pm 
Offline
V.I.B.
V.I.B.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 02 okt, 2008 13:11 pm
Berichten: 1007
FF voor alle duidelijkheid.

"Welke merken moet ik absoluut niet nemen?
Black Bull "

"OK, ik heb niet veel geld en zoek een leuk, maar toch degelijk compressortje
Black Bull"

:?

Black Bull Airbrush, Bad, Black Bull Compressor, Good :P


Heb zelf de Black Bull Piston Compressor BC-23MT3 met tank en een H&S Infinity :P
Onder het mom van beter gelijk goed spul dan 10 keer flut spul.
Ik ben er tot nog toe, gebruik em nu amper een week, meer uitprobeerselen dat wat anders, heel erg tevreden mee.
En leek als ik ben, een aanrader als je geld hebt.

_________________
BBT schreef:
hij's bruut. Superbruut. En ook nog bruut. :shock: Nouja, ik denk dat mijn punt duidelijk is :P


Citaat:
Historisch correct, m'n aars, als het er maar cool uitziet


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 13:23 pm 
Offline
Brouwer

Geregistreerd: vr 30 jan, 2009 17:52 pm
Berichten: 9
@BasOne:
Goed gezien, moet inderdaad welke merken voor airbrushes moet ik ontwijken zijn. Maar kan er zelf niks meer aan toevoegen/veranderen ;)


Ik zit zelf nog te twijfelen tussen de Silverline en de Infinite. Ik vind het een beetje raar dat ze (H&S) op hun site minder onderdelen voor de Infinite hebben staan dan voor de Evo. Ik dacht dat de Infinite de opvolger was (maw iig alle monddstukken e.d. kon gebruiken).

Waarom heb jij voor de infinite gekozen?

_________________
Plaaggeest - Maakt graag een grapje, neem niet alles persoonlijk/zwaar op!


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 31 jan, 2009 13:30 pm 
Offline
V.I.B.
V.I.B.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 02 okt, 2008 13:11 pm
Berichten: 1007
CommDante schreef:
Goed gezien, moet inderdaad welke merken voor airbrushes moet ik ontwijken zijn. Maar kan er zelf niks meer aan toevoegen/veranderen ;)


Ik zit zelf nog te twijfelen tussen de Silverline en de Infinite. Ik vind het een beetje raar dat ze (H&S) op hun site minder onderdelen voor de Infinite hebben staan dan voor de Evo. Ik dacht dat de Infinite de opvolger was (maw iig alle monddstukken e.d. kon gebruiken).

Waarom heb jij voor de infinite gekozen?

De EVO onderdelen passen op de Infinity, daarom lijken er minder onderdelen voor te zijn.

Ik heb voor de Infinity 2 in 1 gekozen omdat het 1 van de nieuwste is, zoals ik zei, beter gelijk goed dan 10 keer flutspul, hoewel ik wel een Revell beginners setje heb (voor grote oppervlakten).
Ben ook nog maar een Beginner met airbrushen, dus erg veel weet ik er niet van, maar heb erg veel goed, en erg weinig negatief gelezen over de Infinity, daarom voor die gekozen.

De black bull compressor gekozen omdat 130 euro relatief goedkoop is, en zover ik er mee gewerkt heb, doet ie het goed :D
Niet luidruchtig, bar metertje, afstelbaar, waterfilter, past met slang direct op H&S zonder gekloot met koppelstukken, al met al een prima dingetje.

Maarja, in totaal 300 euro zo'n beetje, heb er ff voor moeten sparen, maar dan heb je ook wat :P

Alleen 1 probleem.....


Ik moet leren airbrushen :')

_________________
BBT schreef:
hij's bruut. Superbruut. En ook nog bruut. :shock: Nouja, ik denk dat mijn punt duidelijk is :P


Citaat:
Historisch correct, m'n aars, als het er maar cool uitziet


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 01 feb, 2009 1:59 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 02 dec, 2004 15:18 pm
Berichten: 11777
Woonplaats: Eibergen
CommDante schreef:
Ronald Kok schreef:
Mischien een aanvulling,

Op de Ultra passen alle onderdelen van de gewone Evolution en ook passen de onderdelen zoals naalden op de Infinety.
Ron


Hmm, ik zal je hierin toch tegenspreken. Er past aardig wat op, maar blijkbaar niet alles?

@Ron
Die "guide" van Danny staat er al minstens een aantal maanden!



Inderdaad je heb gelijk niet alles pas op de Ultra maar wel op de Infinety, maarja ik word ook een dagje ouder en kan dus ook niet alles onthouden wat ik zoal door de jaren heb gelezen en geleerd :roll:

Wat de Guide betreft die zal er best niet maanden opstaan denk ik :wink:

Ron

btw ook BBT bedankt voor de moeite om alles hier zo goed als het kan neer te zetten.

_________________
photo 546918


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 01 feb, 2009 10:52 am 
Offline
Brouwer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 08 jun, 2008 11:25 am
Berichten: 760
Weet iemand misschien hoeveel dB de Güde Airbrush compressor maakt?


Omhoog
  Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 511 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
Privacy statement