Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Column juli 2010
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=25&t=28356
Pagina 1 van 2

Auteur:  Bert [ do 01 jul, 2010 8:24 am ]
Berichttitel:  Column juli 2010

Lekker brushen


Daadkracht is waar het volgens mij nog wel eens op aan wil komen. Dan is daadkracht ook datgene wat mij negen van de tien keer ontbeert. Kan ook niet anders omdat ik de zelfbenoemde onofficiële koning in het voor me uitschuiven en uit/af stellen ben.
Ik kom er doorgaans prima mee weg, en dat betekend dat ik me bijvoorbeeld nu nog in mijn jeugd bevind (de eerste welteverstaan) terwijl ik al gemachtigd ben om auto te rijden en een hypotheek te betalen.

Een kleine afwijking op zijn plaats, mijn jeugd wou ik even laten voor wat het is en het eens over iets heel anders hebben.
Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik hem kocht. Het apparaat dat mijn modelbouwleven voorgoed zou veranderen. Het apparaat dat voor mij een flinke sprong voorwaarts op modelbouwgebied zou betekenen. Het apparaat dat me een rib uit mijn lijf kostte. Het apparaat dat nu, ruim een jaar naar dato al een stoflaag van ongeveer een centimeter dikte heeft verzameld.

Er ging iets mis met de airbrush en mijn enthousiasme voor diezelfde airbrush.
Natuurlijk wist ik dat onze (om mijn vrouw ook maar weer eens in het verhaal te betrekken) woning te klein en de schuur te vol is om fatsoenlijk te kunnen airbrushen. Ook wist ik dat het verstandiger was om misschien eerst een spuitcabine met mijn twee linkerhanden te bouwen, maar die ik wegens eerder aangehaald plaatsgebrek vooralsnog toch nog even nergens kwijt zou kunnen.
Ook had ik kunnen weten dat de enige plek in de woning waar een beetje plaats is om dan wel eigenwijs een beetje te experimenteren met de brush, bij nader inzien toch niet zo geschikt was hiervoor.

In de woonkamer dus. In relativiteit gezien ver van enige elektrische apparatuur om technische brokken te veroorzaken, de ruimste kamer in oppervlakte en vanwege de open keuken gelijk aan een open deur gezeten.
Elke avond een uurtje airbrushen om het “gevoel” een beetje te krijgen alvorens ik over “feeling” mee zou kunnen gaan praten.

Toch weer wat over het hoofd gezien.
Het was op de ochtend na de tweede avond testen dat ik vanuit de binnenvolière door mijn favoriete en meest tamme parkiet werd aangesproken.
Of ik nog van plan was om dat lijk op de bodem van de volière een waardige ter aarde bestelling te geven.

Oeps.

Airbrush en parkieten in een ruimte gaan dus niet echt samen.
Kleiduiven schieten kon hun enthousiasme ook al niet aanwakkeren. Ze gooiden gelijk hun pootjes in de lucht toen ik ter afleiding daar over begon.

Zo ging er dus een zomer, herfst en winter voorbij totdat ik afgelopen maand op de hobby kamer zowat mijn nek brak over de compressor.
Laat het de dag erna nou toevallig zondag zijn, mijn vrouw met de koters weer eens elders op bezoek, en ik wat modelbouwstukjes had liggen die wachten op een showtje luchtblazen.
Een wreed idee was wederom geboren, mede dankzij het feit dat in vrijwel heel Europa geen vliegtuig in de lucht hing, en het zodoende zo goed als windstil was buiten. De zon speelde ook een mooie rol mee, en de temperatuur zorgde ervoor dat ik niet meer stond te rillen van de kou in mijn T-shirt, ideaal “buiten” airbrush weer dus.

Binnen een uur had ik alle benodigde spullen bij elkaar geraapt. De tuinset van beschermende kranten voorzien. De meterkast gekanteld en het gas afgesloten. Om het goed te doen gelijk maar met dranghekken en omleidingsborden de straat onbereikbaar gemaakt. Het blijft ten slotte wel waterverf waarmee ik aan de slag ga, dus voorzichtigheid geboden.

Twee uur en ettelijke spuitsessies verder was de chaos al niet meer te overzien. Handen, kleren, tuinmeubilair, de halve buitenmuur, auto van de buren, die mooie vlinderstruik waar de koters zo dol op zijn, niet alleen de deurklink, maar de complete achterdeur…..alles zat in regenboog tinten onder de verf. En vooral tegen beter weten in stug doorgaan hoor.

Na drie uurtjes had ik eindelijk mijn plastic kitjes weer opgedoken, en nadat ik de duikbril en snorkel vakkundig aan de kant had gelegd, mijn van verf drijfnatte kleren had uitgetrokken even de buren gewaarschuwd dat ik ergens een klein probleempje had met airbrushen. Daarna na het stopcontact toe gezwommen de stekker van de compressor eruit getrokken het hele zooitje opgetild en zo ver ik kon weggesmeten.

Laat ik nou net de prijsduif van mijn andere buurman ermee uit de lucht gooien zodat ik letterlijk onder de pek (oke, liters waterverf) en veren zat.
Keken die parkieten mij een jaar na dato weer vernietigend aan toen ik de woonkamer binnenkwam…..

Bert.

Auteur:  boonstra [ do 01 jul, 2010 8:42 am ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeetje man, wat is ie weer goed, ik ben op slag weer van mijn (beruchte) ochtendhumeur af....

Auteur:  Rory [ do 01 jul, 2010 10:45 am ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

Gewoon wegtiefen die airbrush, 5 minuten spuiten na een half uur opzetten, mengen van verfjes etc. Daarna minimaal een half uur schoonmaken en weer opbergen.
Just aint worth the hassle.

Auteur:  prutser332 [ do 01 jul, 2010 12:04 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

:lol: :mrgreen: Geweldig!

Auteur:  darka [ do 01 jul, 2010 16:10 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

tja...

voor dat geld had je een hoop goeie kwasten kunnen kopen waar je een prima resultaat neer kunt zetten :D

Auteur:  Asmodi [ za 03 jul, 2010 11:20 am ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

:lol: :lol: :lol: :lol:
Geweldig Bert, maar oefening baart kunst.
Of op de markt gaan staan met 'regenboog t-shirts' :wink:

[Barry Stevens modus] Vooral doorgaan !! [/Barry Stevens modus]

Groeten,
Asmodi :twisted:

Auteur:  DAffIE [ zo 04 jul, 2010 21:24 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

weer geniaaaaal bert!! :)

Auteur:  Bert [ zo 04 jul, 2010 21:38 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

Thank You Thank You :D .
Dan gaat Bert maar weer aan de kwast, en dat zal ongetwijfeld binnen het jaar weer een nieuw verhaal opleveren 8) .


Bert :brouw:

Auteur:  111157 [ ma 05 jul, 2010 15:22 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

hoop ik voor jou dat je kunt afplakken. als ik dit zo lees moet ik bij jou niet komen aanzetten met een rol tape :P

Auteur:  Bert [ za 10 jul, 2010 18:20 pm ]
Berichttitel:  Re: Column juli 2010

Een flink stuk hout aangedrukt tegen de plaatsen waar ik geen verf wil hebben zal toch wel moeten volstaan denk ik 8)

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/