Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Modelbouw door fotografeer hobby
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=52352
Pagina 1 van 1

Auteur:  Shipspotting_wilfred78 [ do 26 sep, 2019 13:26 pm ]
Berichttitel:  Modelbouw door fotografeer hobby

Goedemorgen,

Ik ben Wilfred en heb als hobby het fotograferen van containerschepen. Al een aantal jaar sta ik vaak langs de kades in Rotterdam en langs de Westerschelde om foto's te maken van de grote containerreuzen. Ik heb hiervoor een leuk Instagram account shipspotting_Wilfred78.

Tijdens het maken van foto's dacht ik, hoe geweldig het zou zijn om zelf een containerschip in huis te hebben staan. Nou had ik in het verleden wel eens vrachtauto's 1/24 gemaakt, dus ik ging wat googlen en kwam op het containerschip van Hapag Lloyd uit. Na 85 uur bouwen, maar voornamelijk schilderen en decals plakken, staat het resultaat trots in de kast. Wat nu? Het schip is het enige containerschip wat als bouwdoos te koop is, ik heb nu besloten om het schip nogmaals aan te schaffen en het een compleet andere livery te geven, namelijk van CMA CGM, met containers erop van haar partners. Saai misschien, de tijd zal het leren, het schip zal hetzelfde worden, maar het schilderen zal met veel andere kleuren zijn, dus wat dat betreft wel variatie voor mij. De decals zijn inmiddels gearriveerd. Nu de doos en toebehoren nog bestellen.

Ik wil hier graag een bouwverslag van maken, dus die zien jullie t.z.t wel verschijnen, voor nu wens ik iedereen veel bouwplezier en tot slot nog een aantal foto's van de Hapag Lloyd.

De containers zijn veelal geblokt wat je in het echt natuurlijk niet ziet, dan staat alles door elkaar. Het idee kwam ik na googlen tegen bij een Poolse modelbouwer, ik heb hier om 2 redenen voor gekozen, het schildert makkelijker en het geeft rust in de kast. De decals Hapag L zaten in de doos, de andere decals komen uit de VS.
photo 485987
photo 485988
photo 485989

Auteur:  Deef [ za 28 sep, 2019 19:51 pm ]
Berichttitel:  Re: Modelbouw door fotografeer hobby

Leuke manier om weer in de hobby verzeild te raken! Dit schip ziet er al hartstikke mooi uit in ieder geval. Ik ben erg benieuwd naar je brouwverslag van het volgende model!

Ik heb ook je instragram bekeken en daar zitten echt schitterende foto's bij, erg leuk!

Veel plezier en succes op het forum en achter de werkbank! :brouw:

Auteur:  Shipspotting_wilfred78 [ zo 29 sep, 2019 12:21 pm ]
Berichttitel:  Re: Modelbouw door fotografeer hobby

Dankjewel voor de support Deef...

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/