Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

Nieuwe aanmelding uit het zuiden
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=52190
Pagina 1 van 1

Auteur:  Rob W. [ zo 28 jul, 2019 0:08 am ]
Berichttitel:  Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Beste medehobbyisten,

Ik ben Rob, 40 jaar, woon in het zuiden (Brabant) maar registreer me zojuist vanuit een zuidelijker punt te weten de Ardèche Zuid Frankrijk waar ik op de camping aan een Spitfire bezig was en in gesprek ben geraakt met gezellige ‘overbuurman’ Mirko. Hij adviseerde me hier aan te melden.

Ik ben een tijdje terug begonnen met modelbouw, vroeger eens als ‘klein menneke’ een vliegtuig en motor gebouwd. Ik heb het op een of andere manier in mijn hoofd gekregen om een wat creatievere hobby te gaan beoefenen en modelbouw leek me wel leuk. Ik heb inmiddels 6 modellen af gebouwd en 2 in de prullenbak gegooid die ik beiden ook weer opnieuw besteld heb omdat ik ze alsnog wil maken. De Revell Spitfire MK VC 1/48 waar ik nu mee bezig ben is er daar een van.

Eerste focus waren een aantal 2e wereld oorlog vliegtuigen (messerschmitt, focke wolf 2 x, Spitfire) in 1/72, tussendoor nog een straaljager 1/144 van de Action, daarna een vintage Albatros DIII gemaakt. Ik probeer in ieder model weer iets nieuws toe te voegen, te proberen aan techniek. Bijv. bij de Spitfire ben ik nu voor het eerst aan het weatheren gegaan en heb ik voor het eerst de antenne kabels toegevoerd.

Ik ben nog enorm aan het ontdekken, tanks, onderzeeërs, straaljagers maar bijv. ook olietankers etc. spreken me aan.

Inmiddels heb ik een leuke set aan materialen incl. een airbrush en hoop hier op het forum veel te leren.

Groet,
Rob

Auteur:  Roy vd M. [ zo 28 jul, 2019 3:20 am ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

In de prullenbak gooien is echt de allerlaatste oplossing,
Je kunt modellen meestal nog prima redden. Maar kudos voor je vastberadenheid en succes met volgende projecten!

Auteur:  Rob W. [ zo 28 jul, 2019 16:23 pm ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Thanks Roy.
De eerste die ik weg gooide was gevallen, onderdelen kapot en wist toen nog niet dat je die na kon bestellen. De tweede vernachelde ik eerst met een niet compatibel primer en daarna vooral met proberen te redden met thinner. Aldoende leert men....

Auteur:  walesha [ zo 28 jul, 2019 16:43 pm ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Ach ja... bij mij zijn er in een grijs verleden ook al veel modellen in de vuilnisbak beland. :?
Daar kwam verandering is toen ik mijn mentor zaliger leerde kennen en ik voor het eerst kennis maakte met de "onderdelendoos". Sindsdien is de vuilnisbak inderdaad ook bij mij de allerlaatste optie, zelfs als het model niet meer kan hersteld worden zijn er allicht wel wat onderdelen te recuperen die later nog van pas komen of waar je een collegabouwer mee verder kan helpen. :)

Auteur:  StevenVD [ vr 02 aug, 2019 22:30 pm ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Welkom bij Modelbrouwers, Rob. Speciaal dat je hier vanuit het buitenland geïntroduceerd bent door een in dat buitenland verzeild geraakt Modelbrouwerslid. Ik hoop dat we van jou spoedig gaan horen bij de "bouwverslagen in de lucht". De Spitfire is bij mij al lang geleden, was een van mijn eerste modelletjes zelfs. Dat wordt vast mooi met die verwering. Ik raad je een panelline wash aan zodat de lijnen na het schilderen goed zichtbaar worden, maar de beste tips kunnen we pas geven als je foto's kan laten zien.

Auteur:  Rob W. [ za 03 aug, 2019 0:07 am ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Hi Steven,

De spitfire is nagenoeg af. Helaas is er 1 klein onderdeeltje verloren gegaan (tol van priegelen voor de voortent en bewaren in een caravan), het spiegeltje bovenop dus die ga ik nieuw bestellen. Dat is het enige wat nog moet gebeuren. Met de skills die ik nu heb, dit is model nummer 7 wat af is, ben ik tevreden over het resultaat. Veel dingen kunnen beter, preshaden, netter lijmen, cleaner painten, minder weathering etc. maar al met al ben ik voor dit moment blij met wat ik er van gemaakt heb en het model wat nu op de kadt staat. Ik heb er heel veel van geleerd. Dat is de grootste winst.

Ik moet alleen nog wat fotos maken en kijken waar ik die het beste kan uploaden om ze op het forum te laten zien. Dan kan ik ook fotos posten van het straaljager museum wat ik bezocht heb. Daar stonden niet alleen tal van echte vliegtuigen maar ook honderden modellen.

Groet,
Rob

Auteur:  Roy vd M. [ za 03 aug, 2019 0:36 am ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe aanmelding uit het zuiden

Preshaden... is zeer subjectief of dat een model nu verbetert of, zoals in mijn optiek, ruïneert. Maak altijd voor jezelf de bewuste keuze of je iets navolgt dan wel terzijde schuift.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/