Modelbrouwers.nl modelbouw
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/

F-84F Thunderstreak 1:48 Kinetic
http://modelbrouwers.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=125&t=12413
Pagina 1 van 1

Auteur:  Dick [ ma 10 sep, 2007 20:41 pm ]
Berichttitel:  F-84F Thunderstreak 1:48 Kinetic

Na de 104 heb ik ook de Thunderstreak bij de oren gepakt. Het is een hele leuke kit van die Chinezen. Ik kende ze niet en heb ze proberen op te sporen op internet maar nergens kunnen vinden. Als iemand een adres heeft? De Streak zal vast niet hun enige kitje zijn. Dit model bouwt lekker zonder veel problemen. Alleen het onderstel is niet erg stevig. Hier een paar plaatjes van de "Airstrip loving whore" zo noemden de vliegers deze kist. Bij hoge temperaturen en hoge luchtdruk kwam ze maar slecht van de grond. Ze zijn er eigenlijk nooit goed achtergekomen waarom dat zo was. De Amerikanen gebruikten daarom stuwraketten. (zitten in de kit) De Klu heeft die nauwelijks gebruikt omdat ze erg duur waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Auteur:  freddie [ ma 10 sep, 2007 21:51 pm ]
Berichttitel: 

Ziet er netjes uit!

Welkom trouwens. Ik zie dat je nieuw bent.

Freddie

Auteur:  ErikZTM [ ma 10 sep, 2007 22:44 pm ]
Berichttitel: 

Heb je deze kit niet voorzien van een laklaag voordat je de decals erop plakte of silveren die decals desondanks? Het silveren is een beetje zonde op deze verder netjes gebouwde/geschilderde kit. (op de canopyframes na dan... ;-))

Auteur:  Juggernaut [ di 11 sep, 2007 13:11 pm ]
Berichttitel: 

Mooi gespoten en verweerd zeg :!: :D Aleen inderdaad jammer van dat silvering :cry: .

Danny

Auteur:  Dick [ di 11 sep, 2007 23:07 pm ]
Berichttitel: 

De verwering is eigenlijk heel simpel. Eerst een Pre shading. Na de spuitbeurt het model in de vliegrichting met een katoenen lapje polijsten. Hier en daar schuurt de verf dan weg en geeft de een versleten uiterlijk. Je bepaald zelf hoe ver je kan gaan. Daarna gaat er een paar keer simpele wash over van terpentijn en een tipje zwart of donker grijs. Verf moet wel goed uitgehard zijn! Ook de wash weer voorzichtig! polijsten met een doekje. Ik spuit met Tamiya acryl en gebruik als verdunner simpele huishoudspiritus.

Ik heb eens een keer een HELE slechte ervaring met blanke lak gehad, dus ik ben daar wat bang voor. Maar ik zal het weer eens proberen...

Dick

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/