Kit Reviews

Use the kit reviews to check if the kit you have your eye on is worth it! And, anyone can leave reviews for a kit, so don't forget to contribute back.

Home Add review

Hot Rod '50 Austin Coupé 7120 – 1:24

Review – Corentin Duprel (9 years, 8 months ago)

view topic view album
De Austin A40 was een van de enige populaire engelse auto\'s op de amerikaanse dragstrips en dat is niet onopgemerkt gebleven. Revell USA heeft daarom in de loop der jaren verschillende uitgaves geproduceerd van deze britse hot rod. In 1985 werd de \'50 Austin Coupe Street Rod uitgebracht in de Revell Hot Rod Series. Net zoals zijn voorgangers was ook dit een gasser.
Opvallend is dat Revell in de 30 jaar dat deze wagen geproduceerd werd, altijd aan hetzelfde principe is trouw gebleven: Een 2-door Austin gasser zonder grille, met Ford 427 SOHC motor, opklapbare motorkap en open deuren. Volgens Revell was dit de meest voorkomende Austin op de amerikaanse dragstrips en wouden ze dit zo goed mogelijk reproduceren.
De Austin Coupe uit de Hot Rod series wordt geleverd zonder ruiten. Op het eerste zicht een echte afknapper maar met een stukje dik plastic valt dit zonder veel moeite op te lossen. Het grootste probleem bij dit kitje is het fragiele chassis. De constructie is realistisch maar niet bepaald stevig doordat de achterste ophanging met weinig onderdelen aan het frame bevestigd is. Met een stukje sprue en een beetje vindingrijkheid kan deze constructie verstevigd worden. Daarmee is dit probleem opgelost.
Door de ouderdom (1985) zal je de decals niet meer in goede staat vinden. Deze worden omringd door een lelijke wit-beige rand bij plaatsing. Spijtig, maar het is geen ramp want geef toe, die flashy jaren 80 strepen passen niet op een gasser.
De rijhoogte, motor, gasser-uitlaat en andere attributen maken van deze wagen een echt race-monster waar een ervaren bouwer veel plezier aan zal beleven. Enige bouwervaring is vereist.


- full-open
- mooi en uniek model


- geen ramen
- onbruikbare decals
- broos chassis
- lelijk chroom

Ratings

 • Pasvorm
  80%
 • Decals
  80%
 • Instructies
  80%
 • Historische correctheid
  80%
 • Detailniveau
  80%